Student info

Akademija za diplomatiju i bezbednost – domaćin Pripremnog seminara za domaće učesnike BIMUN konferencije

U subotu, 5. marta na Akademiji za diplomatiju i bezbednost biće održan Pripremni seminar za domaće učesnike BIMUN međunarodne studentske konferencije, sa početkom u 12 časova.

Akademija za diplomatiju i bezbednost ovom prilikom biće domaćin učesnicima Beogradskog Internacionalnog Modela Ujedinjenih Nacija – selektovanim studentima univerziteta iz Beograda i Srbije.

Učesnici BIMUN konfernecije su i najbolji studenti osnovnih i master studija Akademije za diplomatiju i bezbednost.

BIMUN 2011 (17 – 20. mart 2011.) je osma po redu međunarodna omladinska konferencija, na kojoj će biti simulacija zasedanja organa UN na sledeće teme:

• SAVET BEZBEDNOSTI: ”Neširenje oružja za masovno uništavanje”
• GENERALNA SKUPŠTINA – Drugi komitet: ”Globalni sporazum o klimatskim promenama”
• SAVET ZA LJUDSKA PRAVA: ”Prava migranata u jugoistočnoj Evropi”
• Komitet za svetsku baštinu UNESKA: ”Svetska baština i održivi turizam”
• BIMUN plenum: ”UN i SAD – nova era multilateralizma”

Učesnici konferencije biće studenti sa univerziteta u Srbiji, iz regiona i drugih zemalja. Na ’’BIMUN 2011’’ biće 300 učesnika iz preko 35 zemalja.

Osnovni cilj BIMUN projekta (www.bimun@unaserbia.org) je da uspešni studenti iz zemlje i sveta u praksi upoznaju mehanizme međunarodne saradnje i osnovna diplomatska načela (pregovaranje, mirno rešavanje sporova, dijalog, kompromis, konsenzus) i razumeju značaj uloge UN u savremenom svetu.

’’BIMUN 2011’’ biće prilika za diplomatske debate, uz poštovanje multikulturalizma i demokratskih vrednosti, kao i za druženje i povezivanje mladih lidera. Takođe, mladi iz sveta imaće mogućnost da upoznaju Beograd i grade sliku o savremenoj Srbiji.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom