Raspored predavanja

Doc. dr Danijela Bjelja: Elektronska nastava 27.04.

Izvor: i

Poštovane kolege,

Nastavnim planom i programom smo za današnje predavanje izdvojili sledeće celine:

  • Politička kultura
  • Političko ponašanje
  • Političke ideologije

U parlamentarnim demokratijama vlast se formira takmičenjem političkih stranaka i kandidata na izborima, kojima prethode politička komunikacija i izborne kampanje. Analizirati političku komunikaciju (political communication) i izbornu kampanju (election campaign) nije moguće bez razumevanja pojmova poltičke kulture, političkog ponašanja i političke ideologije.

Imali ste priliku da pogledate dodatno objašnjenje politčke kulture na linku koji vam je postavio kolega Dušan Radulović a današnji link na tu temu otvara  i pojedina pitanja za raspravu.

Ovde možete preuzeti i prezentaciju predviđenu za izvođenje nastave.

Na sledećem linku pogledajte prezzi prikaz odličnog završnog rada na temu političkog ponašanja.

Da bi u potpunosti savladali navedene celine potrebno je nastaviti čitanje iz autorizovane skripte prof. Vladimira Vugdelića, kao i nastaviti sa čitanjem i pripremanjem teorijskog okvira za studije slučaja pojedinačnih političkih sistema drugih država koje su relevantne za naš predmet.

Nastaviti čitanje u knjizi “Politički sistemi u savremenoj međunardonoj zajednici” autora M. Mladenović, Z. Jeftić, Ž. Ivaniš koju ste dobili u delu obavezne literature.

Ovom prilikom želim da ponovo pozovem i ostale kolege da se priključe slušanju ovih odbrana seminarskih radova i prezentacija jer im slušanje istih može znatno olakšati pripremu za ispit.

Za sva dodatna pitanja i konsultacije stojim vam na raspolaganju putem mejl adrese.

danijelamartic@yahoo.com

Srdačan pozdrav

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom