Raspored predavanja

Doc. dr Stevo Ivetić: Elektronska nastava 22.04.

Izvor: Doc. dr Stevo Ivetić

Poštovani master studenti,

Dana 22.4.2020. godine održaćemo predavanje iz predmeta Politika bezbednosti gdje smo planirali obraditi sledeće nastavne jedinice :

1. TRANSNACIONALNI KRIMINAL

Kako definisati organizovanu kriminalnu grupu i kada je krivično djelo transnacionalno po svojoj prirodi (Konvencija UN protiv transnacionalnog organizovanog kriminala potpisana u Palermu, 13.12.2020.g.)?
Potrebno je da pronađete tekst Konvencije, da je proučite i sačuvate.

Uticaj etničkih i nacionalnih sukoba na području bivše SFRJ, uspostavljanje saradnje kriminalaca u regionu i razvoj transnacionalnog organizovanog kriminaliteta u Srbiji i državama regiona.

Sprega i korelacija transnacionalnog organizovanog kriminala i terorizma, vaša zapažanja i promišljanja ovog bezbjednosnog fenomena.

2. DJECA I RAT

Djeca vojnici u ratovoma u svijetu (Konvencija UN o pravima djeteta). Djeca kao žrtve i učesnici ratova na području bivše SFRJ.

Dječija moć i meka taktika. Zloupotrebe djece u ratne, političke i kriminalne svrhe u svijetu i regionu.

Potrebno je da nastavite sa čitanjem osnovne i dopunske literature i da Vaši odgovori odgovori i dalje budu jedinstvo pročitane zadate literature i Vaših promišljanja i zaključivanja. Moram da istaknem da sam u principu zadovoljan sa Vašim odgovorima i motivacijom da u ovim vanrednim okolnostima zajedničkom trudom savladamo kompleksnu materiju .

Nadam se da ste veliki hrišćanski praznik dočekali sa porodicom i da ste svi zdravi.

Srdačan pozdrav,
doc. dr Stevo Ivetić

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom