Raspored predavanja

Sara Stojanović: Elektronska nastava 08.04. (vežbe)

Izvor: Sara Stojanović, saradnik u nastavi

Poštovani studenti,

Današnjom prezentacijom završavamo deo o političkom govoru iz Hrestomatije. Prošle nedelje, tema je bila – “Politički govor danas”, a ova prezentacija se nadovezuje na nju, sa temom Mogući pravci razvoja.
Želela bih da pohvalim sve studente koji su u roku poslali svoju analizu političkih govora i time uspešno ispunili radni zadatak.
Što se zadatih knjiga za čitanje tiče, par Vas mi se javilo sa pitanjem gde pronaći knjige Projekat Rusija 1, 2 i da li postoje u pdf-u. Nažalost, one ne postoje u elektronskoj formi. Postoji link ka knjizi Projekat Rusija 1, ali je u pitanju drugi izdavač koji je izdao svoj prevod nakon Fakulteta i u njemu postoje određena nepoklapanja. Međutim, osnova je istina tako da ukoliko ne možete da nabavite ili pozajmite knjigu, javite mi se na mail kako bih Vam poslala link.
 
RADNI ZADATAK 1
Ono što je Vaš primarni zadatak i jedina predispitna obaveza, jeste govorna vežba. To podrazumeva da samostalno napišete i izvedete govor na slobodnu temu. Bilo bi dobro da to odradimo do kraja aprila, putem Skype-a ili neke druge platforme koja bi Vam odgovarala. Takođe, moguće je ovo odraditi i pred sam ispit, ali se time dosta gubi na kvalitetu, stoga bih Vam toplo preporučila da to odradite do kraja aprila, dogovarali bi se oko termina koji Vam odgovara, ali bi svakako gledali da to bude u vreme vežbi, dakle – sreda od 9:55h – 10:35h.
Rok za slanje: kraj aprila
RADNI ZADATAK 2
 
Što se tiče analiza knjiga, dva pitanja na koja treba da odgovorite jesu:
1. Koji su to glavni spoljno-politički ciljevi SAD-a po N. Čomskom?
2. Kako ste doživeli poglavlje: Ispiranje mozda kod kuće (N. Čomski)
Rok za slanje: 15.04.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno me kontaktirajte.
S poštovanjem,
Sara Stojanović

 

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom