Prof. dr Aleksandar DamnjanovićVanredni profesor

Prof. dr Aleksandar M. Damnjanović, doktor ekonomskih nauka, vanredni profesor za naučnu oblast menadžment i biznis.

Naučno-istraživački rad profesora Aleksandra Damnjanovića je razvojno-uzlazne orijentacije, uz tematsko proširenje i interdisciplinarno upotpunjavanje istraživačkog angažovanja. Sadržaji radova ukazuju na visoku naučnu obaveštenost, poznavanje i korišćenje domaćih i stranih izvora i sposobnost zaključivanja utemeljenog na realističnoj osnovi. Takvim svojim stručnim i naučnim radom značajno je doprineo razvoju naučne misli, naučno-istraživačkog potencijala iz naučne oblasti menadžment i biznis. Naučnu relevantnost rezultata naučno-istraživačkog rada, vanr. prof. dr Aleksandar M. Damnjanović, dokazao je radovima u stranim i domaćim časopisima kao i u zbornicima sa međunarodnih i nacionalnih konferencija. Objavljeni  radovi predstavljaju originalne naučno-stručne radove koji su nastali kao rezultat  njegovog  višegodišnjeg naučno-istraživačkog rada i predstavljaju organizovano i sistematizovano znanje, napisanih uz pomoć naučnih metoda, teorijski utemeljenih na jasnim teorijskim pretpostavkama i akumuliranom znanju i korektno definisanim hipotezama i studioznim analizama. Bibliografija objavljenih radova kao i učešće u naučno-istraživačkom i nastavno-obrazovnom radu predstavljaju sigurnost i uverljivu potvrdu da  je vanredni prof. dr Aleksandar M. Damnjanović izgradio kompetentne sposobnosti za samostalan i timski naučno-istraživački rad, kao i sposobnost za nastavno – obrazovni rad. 

Mentor i član komisija na više doktorskih disertacija, master i diplomskih radova. 

Prof. dr Aleksandar M. Damnjanović ima preko 100 naučno-stručnih radova, nekoliko univerzitetskih udžbenika i indeks kompetencije preko 300 nastavničkih bodova. Učestvovao na preko 20 projekata koji su naučnog – istraživačkog – razvojnog karaktera. 

Prof. dr Aleksandar Damnjanović ima bogato višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u javnom i privatnom sektoru, predsednik odbora direktora, direktor, zamenik, pomoćnik direktora, predsednik …).

E-mail: aleksandar.damnjanovic@fdb.edu.rs

web adrese:

http://splet02.izum.si/cobiss/bibliography?code=10151&langbib=scr&li=sr

https://www.researchgate.net/profile/Phd_Aleksandar_Damnjanovic

https://independent.academia.edu/AleksDamnjanovic

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom