Vesti

Din Henderson: Putin je u pravu vlast u Ukrajini je produžena ruka SAD

Izvor: Tanjug

Američki politički analitičar Din Henderson smatra da je predsednik Rusije Vladimir Putin u pravu kada kaže da je vlast u Ukrajini produžena ruka SAD.

On je istakao da je predsednik Ukrajine Petro Porošenko marioneta Vašingtona u Ukrajini i da takve Putinove konstatacije imaju težinu.

Prema Hendersonovim rečima, interesantno je čuti Putinovo mišljenje da Amerika i njeni zapadni saveznici stoje iza rušenja demokratski izabrane vlasti na čelu sa predsednikom Viktorom Janukovičem.

“Sve je to došlo posle zahteva MMF da Ukrajina poveća cenu struje, privatizuje poljoprivredna gazdinstva i omogući ih dostupnim za prodaju strancima. To je standardan postupak da se na ulice izvede siromašan narod, tako je Janukovič pao, a Porošenko stigao na vlast“, navodi Henderson.

Analitičar navodi da aktuelni predsednik Ukrajine ne predstavlja narod, već zapadne saveznike. Pored toga, apostrofirao je ulogu Velike Britanije.

“Britanci ne žele pomirenje Vašingtona i Moskve. Oni će sigurno raspirivati lošu energiju između dve najveće svetske sile“, zaključio je Henderson.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom