Student info

Dr Milan M. Ćirković na Akademiji za diplomatiju i bezbednost, povodom događaja u Japanu: Predavanje na temu “Katastrofični rizici”

Izvor: Akademija za diplomatiju i bezbednost

Dr Milan M. Ćirković održaće u sredu 30. marta (Velika sala) sa početkom u 12h, na Akademiji za diplomatiju i bezbednost, povodom događaja u Japanu, predavanje na temu “Katastrofični rizici”.

Milan M. Ćirković (rođen 1971. godine u Beogradu) je naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu i vanredni profesor na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Odbranio je doktorat iz fizike na Državnom univerzitetu Njujorka (State University of New York at Stony Brook) 2000, gde je prethodno magistrirao iz geo-nauka 1995. godine. Njegovi glavni istraživački interesi su u oblastima astrobiologije (potraga za vanzemaljskim životom i SETI, antropički princip), kosmologije (tamna materija, buduća evolucija svemira) i filozofije (strela vremena, kauzalnost, epistemologija, analiza rizika, transhumanizam, interdisciplinarni dijalog). Objedinjujuća tema u ovim oblastima jeste priroda vremena, odnos vremena i kompleksnosti, kao i različiti aspekti evolucije otvorenih sistema koji se pronalaze širom univerzuma.

Objavio je do sada dve knjige i oko 200 naučnih radova u istraživačkim časopisima i u zbornicima radova sa međunarodnih konferencija. Poslednjih godina njegovi radovi su objavljivani u Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, Physics Letters A, Philosophical Quarterly, Astrobiology, American Journal of Physics, Foundations of Physics, i drugim vodećim međunarodnim časopisima za fiziku, astronomiju i filozofiju (više detalja o profesionalnom angažmanu na njegovoj web stranici). Objavio je i pedesetak naučno-popularnih članaka u domaćim i međunarodnim časopisima za popularnu nauku, te desetak književnoteorijskih ogleda. Preveo više knjiga na srpski, između ostalog i slavno delo ser Rodžera Penrouza Carev novi um (Informatika, Beograd, 2001).

Prisustvo obavezno za studente. Pozivaju se i zainteresovani maturanti da prisustvuju predavanju.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom