Vesti

Nađa Higl, student Akademije za diplomatiju i bezbednost i Milorad Čavić proglašeni za najbolje srpske plivače u protekloj deceniji

Izvor: Politika, Akademija za diplomatiju i bezbednost

Milorad Čavić i Nađa Higl proglašeni su na današnjoj svečanosti u beogradskom hotelu „Kontinental” za najbolje srpske plivače u protekloj deceniji, u izboru Plivačkog saveza Srbije (PCC).

Za najboljeg seniora u 2010. godini proglašen je Čaba Silađi, koji je na prvenstvu sveta u 25. metarskim bazenima u Dubaiju zauzeo deveto mesto.

U juniorskoj konkurenciji, najbolji je bio Velimir Stjepanović, koji se sa svetske juniorske Olimpijade u Singapuru vratio sa dve medalje.

Prva juniorka Balkana i šestoplasirana sa prvenstva Evrope u Helsinkiju, Katarina Simonović, dobila je priznanje namenjeno najboljoj u ženskoj juniorskoj konkurenciji.

Predsednik PCC Slobodan Bokanić ocenio je da su „uloženi trud naših takmičara i njihovi vrhunski rezultati omogućili da Srbija stane rame uz rame sa zemljama koje imaju mnogo dužu tradiciju u ovom sportu”.

„Ova priznanja predstavljaju samo skromno obeležavanje njihovog velikog doprinosa srpskom plivanju u protekloj godini i deceniji”, zaključio je Bokanić.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Republičkog zavoda za sport i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom