Vesti

Gadafi: Ne napuštam vlast, Zapad me izdao

Izvor: Press

Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je danas da ne može da ode sa vlasti, jer nije predsednik, već deo naroda i optužio Zapad što ga je, kako kaže, izdao u borbi protiv Al Kaide

“Moj narod me voli. Oni bi umrli za mene”, rekao je Gadafi u intervjuu koji je u restoranu na morskoj obali kod Tripolija dao za nekoliko zapadnih medija.

Kako prenosi američka televizija ABC, čiji je novinar Kristijana Amanpur bila prisutna tamo, Gadafi je rekao da neće napustiti Libiju i demantovao da koristi silu protiv sopstvenog naroda.

On je, takođe, pozvao Ujedinje nacije i druge međunarodne organizacije da u Libiju pošalju misiju koja bi utvrdila činjenice i postavio pitanje kako se mogu nametnuti sankcije, zamrznuti sredstva i uvesti zabrana putovanja samo na osnovu medijskih izveštaja.

Gadafi je ponovio svoj stav da on nije ni predsednik, ni kralj i da nema formalnu vlast, i rekao da Libijom vlada narod, a on je deo naroda.

Libijski lider je za sve okrivio Al Kaidu i dodao da su protiv njega oni koji su na halucinogenim drogama.

“Iznenađen sam da smo imali savez sa Zapadom u borbi protiv Al Kaide, a sada kada se mi borimo protiv terorista, oni su nas napustili. Možda žele da okupiraju Libiju”, kaže Gadafi.

On je, takođe, rekao da se oseća izdanim od Amerikanaca.

Gadafi je dodao i da smatra da je američki predsednik Barak Obama dobar čovek, ali da je možda dezinformisan.

“Izjave koje sam čuo od njega mora da su došle od nekog drugog. Amerika nije svetski policajac”, kaže Gadafi.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom