Vesti

Medvedev poručio predsedničkom kandidatu Romney-u da “koristi svoju glavu i prestane da se vraća holivudskim stereotipima”

Izvor: Tanjug

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev poručio je danas američkom republikanskom predsedničkom kandidatu Mitu Romniju da “koristi svoju glavu i prestane da se vraća holivudskim stereotipima”.

“Što se tiče ideoloških klišea, svaki put ova ili ona strana koristi fraze poput ‘neprijatelj broj jedan’, što me uvek navede da to miriše na Holivud i određene periode iz prošlosti”, odgovorio je Medvedev na Romnijeve opaske na sinoćni razgovor Medvedeva i američkog predsednika Baraka Obame koji je kamera zabeležila.

Obama je u razgovoru, izrazio sumnju u izglede za napredak u pregovorima o protivraketnoj odbrani s Moskvom do novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

Američki predsednik je uveravao Medvedeva, koji će svoju predsedničku fotelju predati Vladimiru Putinu u maju, da će on (Obama) biti “fleksibilniji” za postizanje dogovora posle američkih predsedničkih izbora 6. novembra, ukazujući na oštre kritike kod kuće upućene od strane njegovih protivnika iz redova Republikanaca.

“Preporučujem svim američkim predsedničkim kandidatima da urade dve stvari. Prvo, kada formulišu svoj stav treba da koriste svoju glavu… Takođe je potrebno da pogledaju na sat – mi smo u 2012, a ne u sedamdesetim godinama prošlog veka”, rekao je Medvedev na marginama samita o nuklearnoj bezbednosti u Seulu, prenela je agencija Rojters.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom