Vesti

Henri Kisindžer: Putin je patriota koji nije antizapadno nastrojen i koji je spreman za strateško partnerstvo sa Vašingtonom

Izvor: Blic

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin patriota, za koga bi se moglo ispostaviti da je konstruktivan partner SAD u izvesnim pitanjima.

Kisindžer je rekao da Putin nije antizapadno raspoložen, već da je u susretima sa njim pokazivao spremnost za strateško partnerstvo sa Vašingtonom.

“On je, iznad svega, ruski patriota koji se oseća poniženim iskustvom iz 1990-ih, koje su bile najznačajniji period u formiranju njegove karijere”, rekao je 88. godišnji Kisindžer u intervjuu za Si-En-En.

Prema njegovim rečima, Putin je “vrlo ogorčen kada se radi o nečemu što on smatra mešanjem u unutrašnje poslove Rusije i, još više, kada se radi o onom što tumači kao američka nastojanja da podrže njegove političke protivnike da bi ohrabrile njegovo rušenje s vlasti”.

“Verujem, međutim, da je dijalog moguć i da na konkretnim pitanjima on (Putin) može ispasti konstuktivan partner”, rekao je Kisindžer.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom