Vesti

Lavrov: SAD su, finansirajući opozicione grupe, pokušale da utiču na predsedničke izbore 4. marta

Izvor: Tanjug

Rusija je danas optužila Sjedinjene Američke Države da su – finansirajući opozicione grupe – pokušale da utiču na predsedničke izbore 4. marta na kojima će učestvovati i ruski premijer Vladimir Putin, javio je AFP.

Istražni organi su započeli istragu oko navodnih prljavih trikova kojima su se služili Putinovi protivnici, dok je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kritikovao SAD, navela je francuska agencija.

“Prošli su dani kada su Rusiji mogle da se drže lekcije ili propovedi”, rekao je Lavrov u intervjuu za Internet izdanje lista “Rosiskaja gazeta”.

“Naši američki partneri to znaju jako dobro, ali je inercija pristupa iz prošlosti i stereotipa Vašingtona još evidentna”, naveo je Lavrov.

“Čvrsto odbacujemo… pokušaje da se utiče na politički i izborni proces u Rusiji, uključujući i način finansiranja civilnih društvenih grupa”, naveo je šef ruske diplomatije.

Putin je ranije optužio američki Stejt department da podstiče ulične proteste koji su izbili u decembru nakon parlamentarnih izbora i bili nastavljeni uoči glasanja u nedelju.

Sva četiri Putinova protivkandidata na izborima, u manjoj ili većoj meri su se distancirali od tih protesta, a procena je da nijedan ne može da ga ugrozi na izborima.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom