Vesti

Radna poseta FDB-u Nj.E. Žoze Rui Veleš Karosa, ambasadora Portugalije u Srbiji

 

Dana 09. aprila 2024. godine Dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost prof. dr Radojica Lazić susreo se sa Nj.E. Žoze Rui Veleš Karosom, ambasadorom Portugalske Republike u Republici Srbiji.

 

Sastanku su prisustvovali i gđa Maja Španjević Kešelj, savetnica za program kulture u ambasadi Portugalske Republike u Republici Srbiji i Nikola Petrović, saradnik u nastavi i koordinator za međunarodnu saradnju na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost.

 

Dekan je upoznao ambasadora sa osnovnim informacijama o Fakultetu, postojećim smerovima i načinu studiranja, kao dosadašnjim uspesima naših studenata. Sagovornici su potom razmatrali različite modalitete buduće saradnje između Fakulteta za diplomatiju i bezbednost i Ambasade Portugalske Republike u Republici Srbiji. Na obostrano zadovoljstvo utvđeno je da prostora za dalju saradnju ima puno, te da će ona u narednom periodu biti realizovana u vidu gostujućeg predavanja Nj.E. ambasadora na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, zatim posetom grupe najboljih studenata našeg Fakulteta Ambasadi Portugala u Beogradu, ali i mnogih drugih oblika.

 

Iako je ovo bila prva poseta Nj.E. ambasadora Karoka Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi te se nadamo da je ovo bio samo prvi korak u dugoročnoj saradnji naših institucija i da će ona u budućnosti samo napredovati.

 

Želimo ovim putem da izrazimo veliku zahvalnost Nj.E. ambasadoru Hoze Rui Velez Karoku i gđi Maji Španjević Kešelj zbog toga što su nam učinili izuzetnu čast i posetili Fakultet za diplomatiju i bezbednost.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom