Vesti

Direktora Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa sa studentima FDB-a

U organizaciji Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, dana 02.04.2024. godine, u amfiteatru Fakulteta, a uz prisustvo velikog broja studenata osnovnih i master akademskih studija, kao i gostiju iz drugih institucija kojima je oblast civilne zaštite predmet interesovanja, održano je predavanje prof. dr Vladimira M. Cvetkovića, direktora Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa (IDR) i predsednika i osnivača Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama (NSD-URVS), na temu: “Upravljanje rizicima u vanrednim situacijama”.
Tokom jednočasovnog interaktivnog i vrlo interesantnog izlaganja, profesor Cvetković upoznao je prisutne sa osnovnim postulatima upravljanja rizicima u vanrednim situacijama i tom prilikom posebno naglasio postojeće stanje u ovoj oblasti u Republici Srbiji, kroz identifikaciju nedostataka samog sitema zaštite i spasavanja na kojima je u budućnosti neophodno raditi. Prepoznajući stručnost i evidentno znanje kojim profesor raspolaže, studenti Fakulteta za diplomatiju i bezbednost iskoristili su ovu priliku da postavljanjem svojih pitanja dodatno unaprede svoja znanja i još bolje se upoznaju sa oblašću koja je bila predmet samog predavanja.
Neposredno pre samog predavanja, u prostorijama Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, potpisan je Sporazum o naučno-stručnoj saradnji, koji su u ime institucija koje predstavljaju potpisali dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost prof. dr Radojica Lazić i predsednik Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama prof. dr Vladimir M. Cvetković. Na osnovu Sporazuma, obe strane su iskazale uzajamno interesovanje za saradnju u oblasti nauke, istraživanja, usavršavanja i ospsobljavanja u oblastima u kojima se podudarju interesovanja sporazumnih strana.
Ovo gostujuće predavanje na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, kao i nekolicina prethodnih, predstavljalo je korak ka boljem razumevanju kompleksnih izazova, rizika i pretnji bezbednosti koji oblikuju savremeni svet. Zahvaljujemo se profesoru Cvetkoviću na izuzetnom predavanju i iskazujemo nadu da će buduća saradnja doneti mnogo pozitivnih stvari na obe strane.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom