Vesti

Ministarstvo odbrane i veterani vojnoobaveštajne službe na FDB-u

Povodom obeležavanja 140 godina od formiranja vojnoobaveštajne službe Srbije i 25 godina od Agresije NATO na SRJ, dana 10. aprila 2024. godine u 12.00 časova, na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost u Beogradu, održaće se Okrugli sto i otvaranje izložbe „Mudrost je oružje jakih“, o istorijatu vojnoobaveštajne službe Srbije. Projekat je realizovan u organizaciji udruženja „Veterani vojnoobaveštajne službe Srbije“, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.

 

Učesnici Okruglog stola su: prof dr Branko Кrga general-pukovnik u penziji, bivši načelnik vojnoobaveštajne službe i Generalštaba VS,  kapetan bojnog broda u penziji Gradimir Jovanović, pukovnici u penziji Boban Ranđelović i Velibor Bazović.

 

Svi učesnici Okruglog stola su ujedno i dugogodišnji neposredni izršioci poslova i radnji kojima se bavi vojnoobaveštajna služba. Prisutni će imati priliku da se, po prvi put, upoznaju sa radom službe u miru i ratu, njenom mestu, ulozi, značaju i doprinosu bezbednosti zemlje, kao i drugim pojedinostima koje su karakterisale svu složenost rada u uslovima međunarodne izolacije, unutrašnjih nemira, direktnih neposrednih pretnji najvećih svetskih sila i agresije NATO-a na našu zemlju.

 

Izložba „Mudrost je oružje jakih“ obuhvata sledeće teme:

  1. Istorija nastanka i razvoja vojnoobaveštajne službe,
  2. Vojnoobaveštajna izviđačka i analitička delatnost u 20 veku,
  3. Vojnoobaveštajna operativna delatnost u mirnodopskim i ratnim uslovima,
  4. Elektronsko izviđanje i obrada podataka i
  5. Vojna diplomatija

 

Pozivamo vas da se pridružite i učestvujete.

 

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom