Vesti

Predavanje ambasadora Egipta: NjE. Basel Salah

U utorak, 26.03.2024. godine je u Amfiteatru Fakulteta za diplomatiju i bezbednost održano gostujuće predavanje Njegove ekselencije g. Basela Salaha, ambasadora Arapske Republike Egipat u Beogradu, na temu: Tradition of Egypt diplomacy and bilateral relations between Egypt and Serbia.
Pre početka samog predavanja održan je sastanak Nj.E. ambasadora i dekana fakulteta prof. dr Radojice Lazića, na kome je obavljena kraća razmena stavova i informacija.
U uvodnom delu predavanja Nj.E. ambasador Salah je govorio o dugoj istoriji diplomatskih odnosa Egipta, ističući da je upravo egipatski faraon Ramzes II potpisnik najstarijeg poznatog bilateralnog sporazuma između dve države. Predavanje je nastavljeno sa fokusom na bilateralne odnose Egipta i Srbije, koji datiraju još iz perioda dinastije Nemanjić. U nekoliko navrata su naglašene sličnosti između srpskog i egipatskog naroda.
Na kraju predavanja, prisutni studenti su imali mogućnost postavljanja pitanja ambasadoru Salahu, i na taj način pokazali svoje interesovanje ne samo za temu o kojoj se govorilo, već i za neke aktuelne događaje u međunarodnim odnosima. Predavanje je završeno fotografisanjem ambasadora sa prisutnim studentima.
Želimo izraziti svoju zahvalnost Njegovoj Ekselenciji ambasadoru Baselu Salahu na predanosti i vremenu koje je posvetio našim studentima i tako doprineo njihovom stručnom usavršavanju.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom