Vesti

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova na FDB-u: NJ.E. gđa Suzana Bošković Prodanović

U utorak 19.03.2024. godine na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, održano je gostujuće predavanje v.d. generalnog sekretara Ministartva spoljnih poslova, NJ.E. gđe Suzane Bošković Prodanović, na temu ,,Diplomatske misije: pojam, vrste, funkcije i članovi”.
Pre predavanja ambasadorka Bošković Prodanović imala je susret sa dekanom fakulteta, prof. dr Radojicom Lazićem gde su obavili kratku razmenu stavova i informacija.
Jedan od ključnih aspekata koje je ambasadorka istakla bila je raznovrsnost diplomatskih misija. Kroz analitički pristup, studenti su stekli uvid u organizacionu strukturu diplomatskih misija, uključujući ambasade, stalne misije pri međunarodnim organizacijama, konzulate i druge specijalizovane misije. Ambasadorka je naglasila značaj različitih vrsta diplomatskih misija za razumevanje složenosti i dinamike savremenih međunarodnih odnosa.
Studenti su na kraju predavanja imali priliku da postavljaju pitanja ambasadorki iz oblasti svog interesovanja i na interaktivan način stekli veće znanje o specifičnostima diplomatskog poziva.
Fakultet za diplomatiju i bezbednost izražava zahvalnost v.d. generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova, NJ.E. gđi Suzani Bošković Prodanović na predanosti i vremenu koje je posvetila našim studentima.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom