Vesti

Studenti četvrte godine FDB-a u zvaničnoj poseti ambasadi Argentine

Група студената четврте године основних академских студија Факултета за дипломатију и безбдност, предвођена Душаном Радуловићем, сарадником у настави, посетила је у четвртак 07.03.2024. године амбасаду Републике Аргентине у Републици Србији. Том приликом, студенти су имали част да разговарају са амбасадором, Њ.Е. г. Освалдом Марсиком и другим секретаром у амбасади, г. Хавијером Халијаном.

Пријатељски пријем обележен је разговором са амбасадором који је покрио низ тема као што су изазови спољне политике Аргентине по питању Малвинских острва, добри билатерални односи са Републиком Србијом и поштовање суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Амбасадор се у разговору осврнуо и на своју богату дипломатску каријеру и студентима пренео своја искуства рада у билатералној и мултилатералној дипломатији, као и дипломатском позиву уопште са аспекта важности промовисања националних интереса своје земље.

Студенти су имали јединствену прилику да непосредно амбасадору постављају питања из свог интересовања, тако су сазнали нешто више и о комерцијалној дипломатији, чланству Аргентине у међународним организацијама и важности дипломатије на пријемима у контексту непосредних сусрета са дипломатама.

Амбасадор је на крају разговора истакао задовољство што своју дипломатску дужност обавља у пријатељској земљи и захвалио се на лепој сарадњи коју Амбасада негује са Факултетом за дипломатију и безбедност.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom