Vesti

Studijska poseta Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije

Студенти 4. године основних академских студија и студенти мастер академских студија, предвођени Душаном Радуловићем, сарадником у настави, посетили су у среду 27.12.2023. године Министарство спољних послова Републике Србије.

Том приликом, руководилац Дипломатске академије, амбасадор Марина Јовићевић одржала је предавање о надлежностима и задацима Министарства спољних послова.

Током свог излагања, амб. Јовићевић је представила врсте послова и организациону структуру Министарства, с акцентом на надлежности сваког сектора посебно, укључујући и уже организационе јединице. Упознала је студенте са специфичностима дипломатске професије, као и начином функционисања дипломатско-конзуларне мреже, статистичким подацима који се односе на број амбасада, мисија, генералних конзулата, конзулата, канцеларија и културно-информативних центара Републике Србије у свету.

Говорила је, такође, о пословима у надлежности Дипломатске академије. Посебно се осврнула на студентску стручну праксу, објаснивши начин и услове пријављивања.

Након предавања студенти су имали прилику да постављају питања и интерактивно се укључе у дискусију.

Факултет за дипломатију и безбедност срдачно се захваљује Дипломатској академији Министарства спољних послова на указаној прилици нашим студентима.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom