Vesti

Ambasador Palestine Mohameda al Namure na FDB-u

У понедељак 25.12.2023. године на Факултету за дипломатију и безбедност, одржано је гостујуће предавање амбасадора Државе Палестине, Њ. Е. г. Мохамеда ал Намуре на тему “Израелско-палестински сукоб”.

Пре предавања, амбасадор је имао сусрет са деканом факултета, проф. др Радојицом Лазићем где су обавили кратку размену ставова и информација. Декан је изразио задовољство што је амбасадор имао жељу да посети наш Факултет и подели своје богато искуство и знање са студентима.

Амбасадор ал Намура представио је комплексност и историју израелско-палестинског сукоба.

У свом излагању, амбасадор је истакао основне тачке због којих је конфликт на Блиском истоку један од најкомплекснијих у свету. Амбасадор је представио историјске аспекте и политичке изазове који обликују сукоб, али је такође истакао хуманитарне аспекте сукоба и тренутне кризе који често остају неопажени. Након излагања, отворен је дијалог у облику питања и одговора, током ког су студенти имали прилику да поставе питања амбасадору.

Овај догађај је допринео ширењу разноврсних перспектива и разумевања студената о израелско-палестинском сукобу. Исто тако, омогућио је студентима да чују званичне ставове највишег представника Државе Палестине у нашој земљи и да дискутују о могућим начинима за решавање овог дуготрајног конфликта.

Желимо изразити своју захвалност амбасади Државе Палестине и амбасадору Мохамеду ал Намури на његовој преданости и времену које је посветио нашим студентима.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom