Vesti

Druga Međunarodna konferencija ,,Religija i društveni procesi u jugoistočnoj Evropi“

Fakultet za diplomatiju i bezbednost je u petak 24.11.2023. godine bio domaćin II međunarodne konferencije ,,Religija i društveni procesi u Jugoistočnoj Evropi“. Na ovoj konferenciji, koja je organizovana u saradnji sa Evropskim istraživačkim institutom za strateške studije (ERISS) iz Ljubljane, Institutom za geopolitičke studije Univerziteta ,,Aurel Vlaicu” iz Rumunije i  Pravnim Fakultetom za privredu i pravosuđe u Novom Sadu učestovali su ugledni stručnjaci različitih disciplinarnih profila, religiolozi, pravnici, politikolozi, sociolozi, filozofi i istoričari iz zemalja regiona i predstavili svoja viđenja aktuelne situacije i procesa u Jugoistočnoj Evropi s aspekta verske problematike i društvenih kretanja.

Кonferencija je bila strukturisana kroz tri tematska kruga: (1) religija, društvo i tolerancija, (2) religija i politika i (3) pravni položaj religije u Jugoistočnoj Evropi i na kraju svakog kruga održana je konstruktivna debata.

Кonferenciji su prisustvovali i profesori i studenti Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve i verskih zajednica, ambasadori i predstavnici diplomatskih misija u Republici Srbiji, predstavnici državnih institucija, mladi istraživači iz predmetne oblasti i druge ličnosti iz akademskog, kulturnog i političkog života.

Tokom konferencije potpisan je sporazum o saradnji između Fakulteta za diplomatiju i bezbednost i Evropskog istraživačkog instituta za strateške studije (ERISS) iz Ljubljane, kao i sa Institutom za geopolitičke studije Univerziteta ,,Aurel Vlaicu” iz Rumunije.

Fakultet za diplomatiju i bezbednost najsrdačnije se zahvaljuje svima koji su podržali organizovanje i uzeli učešće na  II međunarodnoj konferenciji ,,Religija i društveni procesi u Jugoistočnoj Evropi“ i pozivamo vas da pratite sve buduće događaje.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom