Vesti

Gostujuće predavanje ambasadora Republike Argentine na FDB-u

U utorak 05.12.2023. godine Fakultet za diplomatiju i bezbednost posetila je delegacija Ambasade Republike Argentine u sastavu Nj.E. g. Osvalda Marsika, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Argentine u Republici Srbiji i gđe Jelene Spasojević, asistentkinje ambasadora.

Na prijemu kod dekana Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, prof. dr Radojice Lazića, razgovaralo se o dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje. Nj.E. g. Osvaldo Marsiko je poželeo uspeh u radu Fakulteta i izrazio volju za budućom saradnjom dve institucije.

Nakon prijema usledilo je predavanje koje je bilo namenjeno studentima osnovnih i master studija Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, ali i svim gostima koji su ovu priliku uveličali. Predavanje sa temom ,, Rat u Gazi: pokretač novog arapsko-izraelskog sukoba? Sličnosti i razlike sa sporom o suverenitetu nad Malvinskim ostrvima“ moderirala je Tara Raić Blanuša, studentkinja četvrte godine osnovnih akademskih studija.

Po završetku predavanja usledila je sesija sa pitanjima i konverzacije sa studentima.

Fakultet za diplomatiju i bezbednost srdačno se zahvaljuje Nj.E. g. Osvaldu Marsiku i Ambasadi Republike Argentine na ostvarenoj saradnji.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom