Vesti

Gost FDB-a: Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Nj.E. g. Aleksandar Vranješ

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Nj.E. g. Aleksandar Vranješ na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost

U skladu sa planom organizacije gostujućih predavanja šefova stranih diplomatskih misija u Republici Srbiji, sa ciljem implementacije dodatnih znanja u edukaciji studenata, dana 29.11.2023. godine, gost Fakulteta za diplomatiju i bezbednost bio je ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Nj.E. g. Aleksandar Vranješ. Ovom prilikom ambasador Vranješ održao je predavanje na temu: „Bosna i Hercegovina između stranih intervencija i raspada“.

U prijatnom razgovoru sa studentima Fakulteta, ambasador Vranješ, doktor političkih nauka, govorio je između ostalog o procesu izgradnje državnosti Bosne i Hercegovine mimo odredbi Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pored samog predavanja, ambasador je imao priliku da se susretne sa dekanom Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, gde su u prijateljskoj atmosferi razmenjena mišljenja o aktuelnim pitanjima diplomatije, bezbednosti i međunarodnih odnosa. Ovo gostujuće predavanje na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, kao i nekolicina prethodnih, predstavljalo je korak ka boljem razumevanju kompleksnih međunarodnih odnosa i sukoba koji oblikuju savremeni svet.

Pozivamo Vas da ispratite buduće događaje koji će biti organizovani na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost.

 

 

 

 

 

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom