Vesti

Međunarodna konferencija na FDB-u: Religija i društveni procesi u Jugoistočnoj Evropi

Поштовани,

Имамо посебну част и задовољство да Вас позовемо да присуствујете и учествујете у раду друге Међународне конференције, под називом „РЕЛИГИЈА И ДРУШТВЕНИ ПРОЦЕСИ У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ“, која ће бити одржана 24. новембра 2023. године у амфитеатру Факултета за дипломатију и безбедност у Београду, Улица Милорада Екмечића бр. 2.

Организатори овогодишње Конференције су: Факултет за дипломатију и безбедност у Београду, Правни факултет за привреду и правосуђе у Новом Саду, Институт за геополитичке студије Универзитета Аурел Влаицу у Араду (Румунија) и Европски истраживачки институт за стратешке студије у Љубљани (Словенија).

На конференцији ће учествовати угледни стручњаци из региона, који ће у својим рефератима представити виђења актуелне ситуације и процеса у Југоисточној Европи, са аспекта верске проблематике и друштвених кретања, као и правни положај цркава и верских заједница.

Међународна научна конференција одвијаће се кроз три тематске целине:

(1) религија, друштво и толеранција,
(2) религија и политика и
(3) правни положај религије у Југоисточној Европи.

Након сваке тематске целине предвиђене су дебате, током којих ће бити анализирани изнети реферати.

Поред учесника са рефератима, Конференцији ће присуствовати и представници цркава и верских заједница, дипломатски представници земаља Југоисточне Европе у Београду, млади истраживачи из наведене области и друге личности из академског, културног и политичког живота.

Своје присуство можете потврдити на е-маил адресу: dusan.radulovic@fdb.edu.rs

КОМПЛЕТНА АГЕНДА ДОГАЂАЈА

С поштовањем и уважавањем,
Проф. др Радојица Лазић,
Декан

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom