Vesti

Izraelski ambasador na FDB-u

Gostujuće predavanje Nj.E. g. Jahela Vilana
Ambasadora Države Izrael u Republici Srbiji

Nj.E. g. Jahel Vilan, ambasador Države Izrael u Republici Srbiji, održao je 20.11.2023. godine studentima i profesorima na Fakulteta za diplomatiju i bezbednost predavanje sa nazivom “Operacija gvozdeni mačevi”. Ovo gostujuće predavanje bilo je prilika za duboko razumevanje izraelsko-arapskog sukoba iz perspektive zvaničnika države koja aktivno učestvuje u sukobu.

Ambasador Vilan je pružio studentima uvid u kompleksnost i izazove koji prate ovu dugu istoriju sukoba. Tema “Operacija gvozdeni mačevi” predstavlja aktuelni trenutak u sukobu, a ambasador je analizirao faktore koji su doveli do te operacije, njen tok i implikacije na region.

Moderatorka predavanja, Tara Raić Blanuša, studentkinja treće godine osnovnih akademskih studija, uspešno je vođenjem diskusije omogućila prisutnima da postavljaju pitanja i iznose svoje stavove. Atmosfera u amfiteatru bila je obogaćena interakcijom između ambasadora i prisutnih, stvarajući dinamičnu debatu koja je produbila razumevanje složenosti sukoba.

Pored samog predavanja, ambasador je imao priliku susreta sa dekanom Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, gde su u prijateljskoj atmosferi razmenjena mišljenja o aktuelnim pitanjima diplomatije, bezbednosti i međunarodnih odnosa. Prisustvo delegacije Ambasade na prijemu dodatno je naglasilo značaj ovog događaja.

Ovo gostujuće predavanje na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost predstavljalo je korak ka boljem razumevanju kompleksnih međunarodnih odnosa i sukoba koji oblikuju savremeni svet.

Pozivamo Vas da ispratite buduće događaje koji će biti organizovani na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom