Vesti

Marin Le Pen: Francuskoj je potrebna patriotska, miroljubiva i demokratska revolucija

Izvor: Tanjug

Marin Le Pen (43), liderka francuske ekstremne desnice, izjavila je da je Francuskoj potrebna nova “revolucija”.

“Predstavljam tihu većinu. One koje niko ne želi da čuje, o kojima se ne govori na televiziji, koji ne demonstriraju, koji su suviše obični za elitu”, rekla je Le Penova.

“Pozivam ih na revoluciju – patriotsku, miroljubivu i demokratsku revoluciju”, rekla je Marin Le Pen. Marin je preuzela vođstvo Nacionalnog fronta (FN) od svog oca Žan-Mari Le Pena, u januaru ove godine.

U martu, posmatrači su bili šokirani kada su rezultati anketa pokazali da ona može pobediti svoje protivnike na predsedničkim izborima u proleće 2012.

Od tada je, međutim, pala na treće mesto sa 17 odsto glasova, iza predsednika Nikole Sarkozija sa 24,5 odsto glasova i socijalističkog kandidata Fransoa Olanda sa 35 glasova.

U današnjem intervjuu Marin Le Pen je kazala da bi ograničila imigraciju na 10.000 ljudi godišnje i da Francuska treba da se vrati svojoj valuti – franku.

“Oduvek sam govorila da će evro propasti i ako još bude postojao kada dođem na vlast okupiću zajedno evropske partnere i predložiti organizovani izlazak, a Francuska će se vratiti franku”, istakla je Le Penova.

“Pozivam sve suverene i patriotske snage da me podrže na izborima protiv evropskog federalizma koji zagovaraju Nikola Sarkozi i Fransoa Oland”, zaključila je Le Penova.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom