Student info

Dekan Lazić i prof. Bošković na K1: Kako do bezbednog okruženja u školama?

Izvor: K1 televizija

U beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru 4. maja oko osam časova je došlo do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i zaposlene. Tom prilikom osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

Bezbednost u školama je izuzetno važno pitanje imajući u vidu da školska bezbednost igra presudnu ulogu u podršci intelektualnom, socijalnom, fizičkom i emocionalnom rastu i razvoju učenika. Zaštićeno okruženje, omogućava učenicima da uče i komuniciraju jedni sa drugima bez straha od potencijalnih rizika, što dalje povlači da prosvetni radnici treba redovno da procenjuju i poboljšavaju svoj bezbednosni pristup.

Neadekvatna primena bezbednosnih mera ili nonšalantan pristup zaštiti školskih ustanova, dovodi do  narušavanje bezbednosti učenika, nastavnika, a psihološki i roditelja. Ostavlja značajan uticaj na kvalitet učenja i može dovesti i do tužbi.

O ovoj temi i odgovoru društva na novonastale okolnosti na TV K1 govorili su dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost prof. dr Radojica Lazić i prodekan za nauku FDB-a prof. dr Milica Bošković.

 

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom