Događaji

Predavanje akademika Slavenka Terzića na FDB

Izvor: Nemanja Stevanović

Nastavljajući tradiciju i opredeljenje da svojim studentima, osoblju i gostima omogući predavanja renomiranih stručnjaka iz oblasti koje se izučavaju prema nastavno-naučnom planu, Fakultet za diplomatiju i bezbednost imao je čast i zadovoljstvo da u sredu 12.04.2023. godine ugosti akademika Slavenka Terzića.

Akademik Terzić, koji je tokom svoje diplomatske karijere bio i ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, održao je predavanje na temu: „Rusko-srpski odnosi: tradicija i diplomatija“. Tokom zanimljivog i stručnog izlaganja svi prisutni su imali mogućnost da slušaju o istoriji odnosa dve prijateljske države, koje su tokom svoje bilateralne saradnje imale i određene nesuglasice i poteškoće, ali koje su i u današnjem izazovnom vremenu, prema rečima akademika Terzića, uspele da očuvaju svoju saradnju na najvišem državnom nivou.

Domaćin predavanja, Fakultet za diplomatiju i bezbednost srdačno se zahvaljuje akademiku Terziću na izdvojenom vremenu i održanom predavanju i istovremeno obaveštava sve zainteresovane da će se i u daljem toku semestra nastaviti sa sličnim aktivnostima.

 

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom