Student info

Studijska poseta ambasadi Arapske Republike Egipat

Izvor: Dušan Radulović

Dana 6. aprila 2023. godine studenti četvrte godine osnovnih akademskih studija imali su priliku da posete Ambasadu Arapske Republike Egipat u Beogradu. Poziv za posetu je prethodno uputio Nj.E. g. Basel Salah, tokom predavanja na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost 20. februara.

Studente je ugostio g. Mohamed Elsagher, drugi sekretar i šef ekonomskih poslova u egipatskoj ambasadi, održavši predavanje o istoriji bilateralnih odnosa dve zemlje, kao i o najznačajnijim poslovima koje ambasada obavlja u Beogradu. Za studente je posebno bilo značajno da čuju kako se u praksi realizuju  poslovi i diplomatska komunikacija između državnih institucija, o kojima uče iz različitih predmeta na osnovnim akademskim studijama.

Drugi deo posete je bio predviđen za interaktivan razgovor i pitanja studenata, kako o izazovima sa kojima se Arapska Republika Egipat suočava danas, tako i o trenutno najaktuelnijim temama u međunarodnim odnosima.

Fakultet za diplomatiju i bezbednost se srdačno zahvaljuje NJ.E. g. Baselu Salahu na upućenom pozivu, g. Mohamedu Elsagheru na izdvojenom vremenu i gostoprimstvu, kao i osoblju ambasade na saradnji i dobroj volji.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom