Vesti

Plan o stvaranju Evroazijskog saveza

Izvor: Beta

Premijer Rusije Vladimir Putin ocenio je da će jedinstveno ekonomsko prostranstvo Rusije, Belorusije i Kazahstana, imati istorijski značaj ne samo za te tri zemlje, već i za sve države na postsovjetskom prostoru.

Građani jedinstvenog ekonomskog prostranstva, gde neće postojati migracione, pogranične i druge barijere, moći će da bez ikakvih ograničenja biraju gde će živeti, obrazovati se, raditi – u Rusiji, Belorusiji ili Kazahstanu.

U tekstu koji je objavio današnji moskovski dnevnik Izvestija, Putin je detaljno objasnio kako vidi stvaranje Evroazijskog saveza na postsovjetskom prostoru, i istovremeno odbacio pojedine ocene na zapadu da je reč o pokušaju preporoda SSSR.

Prema Putinovom planu, Evroazijski savez treba da bude sledeći, viši nivo integracije koja se već odvija u okviru Carinskog saveza tri zemlje i Jedinstvenog ekonomskog prostranstva, koji treba da stupi na snagu 1. januara 2012. godine i stvori tržište od oko 165 miliona potrošača.

“Mi predlažemo model moćnog nadnacionalnog objedinjenja, koji će biti sposoban da postane jedan od polova savremenog sveta i pri tom igrati ulogu efikasne karike između Evrope i dinamičnog azijatsko-tihookeanskog regiona”, kazao je Putin.

Plan o stvaranju Evroazijskog saveza Putin je objavio u julu, u okviru Poslovnog foruma Carinskog saveza Rusije, Belorusije i Kazahstana, izražavajući nadu da će deklaracija o tome biti potpisana već 2012. godine.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom