Raspored predavanja

Prof. dr Dragan Kolev: Elektronska nastava 19.05.

Извор: Проф. др Драган Колев

Поштоване колегинице и колеге мастери,

Прошли пут сам Вам објаснио начин полагања испита из предмета Систем безбедности Србије и Методологија политичких наука 2. Имате и информацију да ће се испит одржати 12.6.2020. (петак) у 10 и 11 часова. Очекујем да они студенти који нису пратили динамику он-лајн наставе да до тада измире пропуштене обавезе. То се односи на питања, али и на семинарски рад. Још једном наглашавам да је специфичност испита из предмета Методологија политичких наука 2 у изради нацрта пројекта у писаној форми али и у презентацији путем ППП. То подразумева да убрзате рад на нацрту пројекта. Нама предстоје још једно он-лајн дружење (25. 5.) и тиме би се настава из оба предмета завршила.

Систем безбедности Србије

Питања за домаћи задатак бр. 10.

Војнобезбедносна агенције (ВБА) као елемента безбедносног система Србије

Примена посебних мера и овлашћена безбедносних агенција

Министарство спољних послова

О овим питањима видети у ППП али консултовати и Стратегију националне безбедности и Стратегију одбране. Они студенти који нису написали семинарске радове требају да имају на уму да ће је за семинарске радове неопходно урадити и ППП са 15 до 20 слајдова. Они који заврше могу да их пошаљу.

Методологија политичких наука 2

Седми корак:

Питања за домаћи задатак бр. 10.

Овај пут ћемо радити на презентацији резултата истраживања. Да би се припремили за седми корак у изради нацрта истраживачких пројеката неопходна су нам нова знања из теорије методологије. Стога се питање односи на начин на који се резултати истраживања могу представити:

Начини презентовања емпиријских података

Потребно је резултате истраживања представимо на сва три начина као што је показано у следећим табелама. Наравно, као што смо већ напоменули, циљ израде нацрта истраживачког пројекта није долажење до одређених сазнања о јавном мнењу које се формирало око неког друштвеног проблема већ стицање знања и вештина пројектовања научних истраживања. Стога су и резултати које презентујемо фиктивни (измишљени).

Као пример могу вам послужити следећи графикони и табела:

Tabela

О овим питањима видети у ППП али консултовати и осталу понуђену литературу.

Као и до сада, за све упите и нејасноће стојим Вам на располагању.

Верујем да се придржавате свих мера и да чувате себе и друге од ове пошасти.
С поштовањем,
Проф. др Драган Колев

Можете ми се обратити путем мог e-mail-a: kolevces@yahoo.com

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom