Raspored predavanja

Marina Milovanović: Elektronska nastava 06.05.

Izvor: Marina Milovanović, nastavnik stranog jezika

Poštovani studenti,

Prema današnjem nastavnom planu započinjemo 8. lekciju koja je ujedno i poslednja lekcija predviđena programom za predmet Italijanski jezik 2. Potrebno je obraditi sledeće oblasti:

lettura e comprensione (čitanje i razumevanje teksta u formi mejla uz prateću vežbu vero/falso, str. 98, 99; ovom tekstu prethodi vežba koja vas uvodi u temu lekcije, a to su aktivnosti u slobodno vreme, pre svega vikendom (il fine settimana))

lessico (attività nel tempo libero – aktivnosti u slobodno vreme, esercizio 3, str. 99; iako je većina reči iz ove vežbe poznata, a tu su i slike kao asocijacije, preporučuje se upotreba rečnika radi lakšeg razumevanja)

grammatica I (il passato prossimo (verbi regolari) – prošlo vreme (pravilni glagoli), esercizio 5, str. 100 predstavlja uvod u upoznavanje oblika osnovnog prošlog vremena u italijanskom jeziku i upućuje na prethodni mejl u kojem treba pronaći primere ovog vremena; u narednim vežbama, esercizi 6,7, str. 101, treba dopuniti pravila o građenju prošlog vremena na osnovu samostalnog zaključivanja i vežbati oblike kroz date primere; *napomena za 7. vežbu ‐ plavom bojom su označeni sledeći glagoli

1. oba glagola 4. prvi glagol 5. oba glagola, ostali su označeni crvenom radi lakše promene; rešenja vežbi poslati putem mejla)

grammatica II (il passato prossimo – upotreba pomoćnih glagola AVERE/ESSERE; na osnovu datih primera na str. 101, odeljak Osserva potrebno je popuniti pravila o upotrebi ova dva pomoćna gl. i ova rešenja poslati putem mejla; budući da je u pitanju nešto teža gramatička oblast, stojim vam na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice)

Dodatne vežbe 3, 7, str. 203, 204, 205.

Srdačan pozdrav,
Marina Milovanović
prof. italijanskog jezika

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom