Vesti

Grci masovno podižu novac sa banaka: U samo jednom danu 1,5 milijardi evra

Izvor: RFE

Grci su za samo jedan dan sa bankovnih računa podigli 1,5 milijardi evra nakon što su mediji objavili da zemlja izlazi iz evrozone, piše domaća štampa.

Evrokomesar za pitanja mora i ribolov Marija Damanaki upozorila je prošle sedmice da je članstvo Grčke u evrozoni rizik, ukoliko se ne preduzmu rigorozne mere.

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo u autorskom tekstu u dnevniku “Katimerini” odlučno je odbacio glasine o izlasku Grčke iz evrozone, ali je upozorio da je situacija u toj zemlji veoma ozbiljna.

Evrokomesar Oli Ren za nemački “Špigl” izjavio je da sledeća tranša od 12 milijardi evra Grcka može dobiti nakon izveštaja tzv. nadzorne trojke – Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Grčki dnevnik “Etnos” piše danas da je najvažniji zahtev kreditora iz tzv. trojke da vlada u Atini odmah pristupi zatvaranju gubitaških državnih preduzeca.

Prema atinskom dnevniku, na tom spisku nalazi se oko 1 800 grčkih preduzeća u kojima će bez posla ostati na hiljade radnika.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom