Vesti

Grčka, generalni štrajk: Incidenti, suzavci, šok bombe po demonstrantima

Izvor: Politika

Dva policajca napadnuta su danas tokom protesta u centru Atine, a jednom od njih otet je pištolj, dok je u drugom delu grada policija zbog incidenta intervenisala suzavcem i šok-bombama i privela nekoliko lica.

Grupa napadača, koja se, kako navodi policija, vraćala sa protesta ispred zgrade Atinskog univerziteta, presrela je dvojicu policajaca na jednoj raskrsnici danas popodne, javila je grčka novinska agencija ANA.

U međuvremenu, oko 300 ljudi okupilo se u blizini mesta gde se u utorak dogodilo ubistvo za koje se sumnjiče stranci. Žrtvu su nožem izbola tri napadača i ukrala mu kameru.

Okupljeni su odali poštu nastradalom čoveku i držeći nacionalnu zastavu Grčke, uzvikivali parole protiv prisustva ilegalnih imigranata u zemlji.

Veća grupa ekstremno desničarskih učesnika protestne šetnje napala je ljude koji se nalaze u hotelu „Amalia”, a sukob je prekinut intervencijom pripadnika policije za razbijaje demonstracija, koji su priveli nekoliko osoba radi ispitivanja.

U Grčkoj je juče održan generalni štrajk zaposlenih u javnom i privatnom sektoru zbog najavljenih novih mera štednje, a u Atini je tokom masovnih protesta došlo do sukoba građana i pripadnika snaga bezbednosti u kojima je povređeno više od 20 demonstranata i 15 policajaca.

Grupa od 150 anarhista sinoć je upala u bolnicu u kojoj je smešten demonstrant koji je juče teško ranjen u glavu, ali je izbegnut teži incident. Ministarstvo za javni red je danas saopštilo da će pokrenuti istragu kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je ovaj demonstrant povređen.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom